Werk

Mijn schilderijen zijn een kleurrijke, spetterende vertaling van de landschappen die ik om me heen zie en ooit gezien heb. In veel ervan herken je de landschappen uit mijn jeugd in Zuid-Limburg, maar ook de landen waar ik gereisd heb komen erin terug. Soms zeer herkenbaar, soms meer abstract.

Mijn klassieke opleiding heb ik gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam.  In de loop der jaren heb ik een eigen stijl ontwikkeld, waarin echter de klassieke achtergrond zichtbaar blijft.

De olieverf is vervangen door acrylverf, nu maak ik gebruik van spettertechnieken met verdunde verf, soms wild als Pollock, soms gestructureerd als een pointillist, maar altijd kleurrijk en met vele transparante lagen.

Marjan Schutte Het Weggetje
Marjan Schutte het Weggetje 3

Het Weggetje 3

Marjan Schutte Kollenber

Kollenberg

Cursussen

Tekenen en schilderen bij Buurthuis Bob, 4 lessen

Heb je nog nooit getekend of geschilderd, maar zou je het eens willen proberen? Of kom je er niet aan toe en vind je dat jammer? Kom dan op woensdagavond tekenen en schilderen bij Buurthuis BOB. Ervaring is niet nodig, ik help je graag jouw creativiteit te ontdekken. Er zijn diverse teken- en schildermaterialen aanwezig om uit te proberen. Er is geen vastomlijnd programma, je bepaalt zelf wat je wil doen. Je wordt begeleid in je eigen tempo en in de technieken die je wil leren.

De lessen zijn op woensdagavond, van 19.30 tot 21.30. De cursus start op 11 oktober en gaat door bij een minimum van 4 deelnemers. Kosten zijn €80,- voor vier lessen. Dit is inclusief materialen, koffie en thee. Adres is Wynzerdyk 3, Oentsjerk. Opgeven kan via de mail, marjanschutte@planet.nl.

Teambuilding

Wil je een dag teambuilding voor collega’s? Gezamenlijk een schilderij maken kan je verrassende inzichten geven in hoe jullie samenwerken, of juist niet, wat ieders kwaliteiten zijn en hoe je elkaar kunt aanvullen en versterken. Ook geeft het inzicht in de rol die elke deelnemer vervult in de groep. Zo kom je er in de loop van de dag achter wat ieders kwaliteiten zijn, en hoe je daar samen gebruik van kunt maken.

Dit alles met een dosis humor en gezelligheid, en aan het einde van de dag is er een schilderij, waarin de creativiteit van alle deelnemers vertegenwoordigd is.

Teamuitje

Liever een dag gezellig schilderen met zijn allen zonder coaching, maar wel met deskundige begeleiding? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Iedereen kan dan een eigen schilderij maken, of we maken met zijn allen een groot schilderij.

Exposities

In november en december is mijn werk weer te zien in Kunstwinkel Ogenblik, Tweebaksmarkt 70 in het oude centrum van Leeuwarden. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00-18.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Op de website vind je meer informatie: www.ogenblik-leeuwarden.nl.

Marjan Schutte Harculose Waard

Harculose Waard

Marjan Schutte drieluik Zomer 1 80x100

Drieluik Zomer 1

Marjan Schutte drieluik Zomer 2

Drieluik Zomer 2

Marjan Schutte drieluik Zomer 3

Drieluik Zomer 3

Scroll naar boven